29 september

igår var vi och tränade hos monica, blev en privat lektion. monica började att rida majsan lite för att tänka lite på henne och så. vilket inte var lika lätt som hon nog trodde, haha. orm majsan!! efter ett tag hoppade jag upp, efter att ha fått massa råd och tips, och efter att ha tagit upp stigläderna ett hål. hon gick riktigt fint till slut i dressyren, men oj så jobbigt det var! men är super taggad på att hon ska bli riktigt fin nu på marken, även om det kommer ta sin lilla tid. men känns som det har varit "för mycket" fokus på hoppningen nu ett tag och så har makarbetet funkat men inte så bra som det borde göra.

sen hoppade vi först lite gymnastikhopnning, vilket kändes bra och behövligt! sen hoppa i en bana några gånger och det kändes så otroligt bra! tror det gjorde susen att höja stigläderna ett hål för nu satt jag precis som jag ska i sadeln. och majsan bara flög över hindren, sååå roligt! kändes hur kul majsan tycker det är :) fick mycket beröm också så det kändes super! majsan stackarn var helt slut efter, blev lite för hård träning nästan. pluttan :)


veckoplanering v.39

veckoplanering v.39

måndag:
vila
tisdag: träna
onsdag: uteritt, rätt lugnt
torsdag: ridbanan, lagom hårt
fredag: uteritt, tempoväxlingar
lördag: skritta ut
söndag: ridbanan, köra igenom ordentligt


veckoplanering v.38

veckoplanering v.38

måndag:
ridbanan
tisdag: träna
onsdag: uteritt, lagom hårt
torsdag: skritta ut
fredag: ridbanan, hoppa lite
lördag: uteritt, lite längre
söndag: vila


13 september


du är ljuset i det mörka, min stjärna


veckoplanering v.37

veckoplanering v.37

måndag:
uteritt
tisdag: ridbanan, hårdkörning!
onsdag: uteritt, lagom hårt
torsdag: ridbanan
fredag: skritta ut
lördag: ridbanan, hoppa något
söndag: uteritt, en lång tur

får se om det blir någon träning. troligen inte då jag ej har pratat något med monica. men känns som vi har saker att träna på ändå så.


11 september

det blev tyvärr ingen tävling idag :( majsan åt inget igår kväll och verkade hängig. så därför valde jag att strycka mig. tråkigt som bara den, men ville inte åka när det inte kändes helt rätt. hon åt senare på kvällen med ville ändå inte chansa. skit tråkigt, eftersom jag tydligen hade fått gå direkt in i laget eftersom jag hade en nolla sen föra helgen. men kommer ju fler chaner :)

idag när vi kom ut till stallet så var hon jättepigg och åt, typiskt liksom. men hon fick vila idag, imorgon ska jag nog ta och rida ut en sväng om hon är som idag. håller tummisarna :)


10 september

imorgon blir det tävling i västerås, hoppar dock bara en klass på grund av sjukt mycket starter. men blir 110 cm, så får väl se hur det går. det sägs att det är stor bana där så det ska nog gå fint :) skönt eftersom vi inte behöver åka så himla tidigt också :) nu bjuder jag på en sån här lista i brist på något annat att göra.

NÄSTA TÄVLING:

Gren: Hoppning
Tävling: Västerås rk
Ryttarens namn: Ida Karlsson
Tävlar för: Salaortens rf
Häst: Merry Annbell
Klasser: 110 cm
Schabrak: Ett rött, vet ej dock vad det är för märke.
Luva: -
Benskydd: svarta senskydd, back och fram. vet inte vad dom heter
Sadel: Svart Stübben
Träns: Chenträns Claridge, svart med Swarowskistenar

Ridbyxor: Vita John Whitaker
Skjorta:
Vit Moutain Horse
Kavaj: Svart jacson
Spö: Svart hoppspö
Handskar: Svarta
Hjälm: Svart John Whitaker
Stövlar: Svarta Moutain Horse
Ridstrumpor: Blåa Kingsland
Sporrar: -
Säkerhetsväst: Svart Racesafe


veckoplanering v.36

veckoplanering v.36

måndag:
skritta ut
tisdag: vila
onsdag: uteritt, lagom hårt
torsdag: ridbana, köra igenom ordentligt och hoppa något skutt
fredag: uteritt, lagom hårt. tempoväxlingar
lördag: tävla, västerås
söndag: skritta ut


wirsbo

Idag var vi till Wirsbo och tävlade :) i 100 cm så var vi nolla och kom precis utanför placering. känns ju sådär men bara att gilla läget :) själv tyckte jag inte att jag red bra alls den klassen, jag låta min framåt innan hoppade av, vilket är sånt jag absolut inte får..men sånt händer ändå. men ändå nöjd med henne :) en nolla är ju alltid en nolla så :)

sen debuterade vi 110 cm! hon var super fin :D hade ett skit pet, som hon lika bra kunde klarat. allt flöt på jättebra och det kändes lätt som en plätt. man känner direkt när hindren börjar bli lite större att hon tar tag i hindren lite mer, inte bara springer på. min lilla älskling :)

är jättenöjd med dagen :) kunde liksom inte gått så mycket bättre, eller jo om jag var nolla i 110 cm hade väl varit ännu bättre men för att vara första gången så är det helt klart mer än godkänt! super majsan :)

100 cm



110 cm


WIRSBO

100 cm


110 cm, debut


Gastrofor

nu har vi beställt en ny medicin till majsan! den ska tydligen vara jättebra mot magsår. hoppas verkligen den funkar bra på henne också och att vi får i henne sen, för det är pulver som man ska ha i i maten och hon är ju lite kräsen så. men håller tummarna för det här nu!

det var någon som skrev tips på att man ska låta hästen ha fri tillgång på hö/halm. tack för tipset! jag vet att det är bäst för hästen. ska försöka fixa det, men det är inget man bara kan göra då jag har majsan inhyrd i ett stall. men abslut något jag ska försöka ordna. just nu går hon ju på gräs hela dagarna och på kvällen/natten har hon halm som hon kan äta.

fan va jag hatar magsår!


1 september

idag var jag till monica och tränade, blev en privat lektion idag. gillar att ta en privat ibland för då får man möjlighet till att få så mycket mer hjälp eftersom tränaren ser mer saker då man bara är en ryttare. jag är iallafall super nöjd med dagen träning, även om det var jobbigt på markkarbetet.

jag rider för mycket med händerna och därför ska jag börja rida med ett ridspö mellan tyglarna. tro det eller ej men det hjälpte grymt bra redan idag. så det är ett tips till er som har svårt med att låta handen vara stilla. hon blev riktigt fin i formen också, tack vare det. så nu blir det hårkörning med det.

i hoppningen var hon super fin! kunde landa i rätt galopp efter dom flesta hindren. vilket är ett stort plus! nu känns allt jättebra inför söndag också, så nu är jag taggad till tusen :)


RSS 2.0