veckoplanering v.52

veckoplanering v.52
måndag:
uteritt/ängen
tisdag: vila
onsdag: longera
torsdag: ridbanan
fredag: uteritt
lördag: ridbanan
söndag: vila


veckoplanering v.51

veckoplanering v.51
måndag:
vila
tisdag: vila
onsdag: ridhuset, dressyr pass
torsdag: ridhuset, hoppa lite
fredag: ridhuset
lördag: uteritt
söndag: skritta ut/vila

Hon fick vila båda igår och idag då jag har lite skolsaker som måste in i sista sekund. Men tror inte hon klagar. Blir massa ridning under lovet så :)


Dag 7 - Min favoritgrej i stallet


Majsan såklart!!
Något annat kan jag inte komma på. Bara att alla mina favoritsaker fanns i Fräbrunn..


You are my biggest love


Dag 6 - Det här äter min häst varje dag

Morgon: 1 liter fibergi, ca 2 kg höselage

Lunch: ca 2 kg höselage

Middag: 1 liter fibergi, ca 2 kg höselage

Kväll: ca 3 kg höselage

Sen får hon magmedicin i pulverform i kraftfodret. Sen får hon oftast morötter och äpplen till.


Fast helst äter min totto bara en massa gräs!


Dag 5 – Det här finns i min ryktlåda

Jag har ingen riktig ryktlåda..Men i min hink så finns det: Flera olika sorters borstar, gummisnoddar, hovkrafts, pälsplans, svampar, sax. Tror det var allt, det gamla vanliga helt enkelt! Inget speciellt.

Jag vill träna och tävla!!

Jag är så himla sugen på att tävla och träna. Var jättelänge sen jag var till Monica! Ska ta tag i det så fort hon kommer hem. Känns som det var ett tag sen vi hoppade och tränade över huvudtaget. Längtar massor till tävlingssäsongen! Då jag har bestämmt att Majsan ska ha fått lite muskler då, mer än någonsin. Taggad tjej! Hoppas pållen min är lika taggad :) Nu ska jag fortsätta kolla på världs cupen och drömma mig bort.


Dag 4 - Hur mitt hästintresse började

Mitt hästintresse började med att jag även som liten älskade alla djur. Det började väl med ponnyridning på olika ställen. Sen red jag mer på riktigt hos min pappas jobbarkompis. Och eftersom jag tyckte det var så kul så  började jag på ridskola. Så gick det väl till :)

Dag 3 – Min största rädsla

Min största rädsla inom ridsporten är att jag ska förlora Majsan. Att det ska hända något med henne. Min mardröm. För jag vet inte vad jag gör den dagen hon är borta och det skrämmer mig.

11.12.15

Idag blev det ridhuset på sorf med Kim. Blev ett riktigt dressyr pass, både jag och majsan var hur svettiga som helst efteråt. Fick en massa hjälp av Kim, uppskattades verkligen! Gick inge vidare i början av passet med i slutet var hon kanon fin. Vi böt häst ett tag också. Roligt att prova något nytt! Curry var himla mysig och stor!! Lite skillnad på majsan som är 150 cm och han är strax över 170 cm. Fattar inte att man ska ha en sån där bamse en dag. Haha.

Blir ridhuset imorgon också, ska köra ungefär lika imorgon. Sträva efter samma saker, men blir inte fullt lika jobbigt.


Dag 2 – Min första häst

Min första häst är Majsan. Och en första häst är det alltid något speciellt med. Därför kommer jag aldrig lämna henne, inte bara därför utan jag skulle aldrig klara det. Hon har ändrat mitt liv helt och hon gör det till det bästa. Min vackra underbara. HÄR kan du läsa om hur hon blev min.


Här hade hon nästan nyss blivit min!


Dag 1 - Presentera dig och din häst

Jag är en tjej på 18 år som bor i Sala. Går sista året på gymnasiet där jag läser omvårdnad. Har planer inför framtiden, men får se hur det blir med dom. När jag inte är i stallet så är jag gärna med mina vänner, kollar oth, shoppar. Jag är glad, positiv och envis.

Min häst heter Merry Annbell, men hon lyssnar till Majsan. Hon är född 1999. Hon är en varmblodig travare, som inte funkade till trav. Och blev därför ridhäst. Nu tävlar och tränar vi hoppning på 100-120 cm. Och jag glömmer faktiskt bort ibland att hon är travare. Jag har haft henne som min egen i fem år. Hon är världens snällaste! Och kämpar alltid och gör allt för mig. Hon har ett stort hjärta av guld!


otroligt snygg bild på oss!


december lista

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 – Min största rädsla
Dag 4 - Hur mitt hästintresse började
Dag 5 – Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 – Varför ridning får mig att må bra
Dag 15 – Något du och din häst är stolta över att ha gjort!


veckoplanering v.50

veckoplanering v.50
måndag:
vila
tisdag: vila
onsdag: uteritt
torsdag: ridhus
fredag: ridhus
lördag: uteritt
söndag: ridhus

Äntligen är det fixat med ridhus avgift och allt. Så nu får jag rida där! Underbart verkligen, höll på att bli galen. Så nu blir det att försöka få igång henne ordentligt igen. Måste få upp kondisen och bygga muskler. Det vintern är till för liksom. Är riktigt taggad även om det är mycket jobb framför oss!

Blir förresten ingen julklappshoppning på lördag. Känns bara elakt att hoppa när hon inte är igång, även om jag kunde hoppat en lägre höjd. Är ju inte allt för ansträngande. Men känns bättre att låta bli än att vara med bara för sakens skull. Kommer fler tillfällen!


veckoplanering v.48

veckoplanering v.48
måndag:
vila
tisdag: longera
onsdag: ridbanan
torsdag: uteritt/ridbanan
fredag: ridbanan, hoppa
lördag: uteritt, kondition träning
söndag: ridbanan, bommar

Den här veckan ska vi köra igång ordentligt!! Det måste vi göra. Troligen får hon nya skor på onsdag, hon har tappat två så därför hon fick vila idag och så longerar jag lite imorgon. Nu måste vi komma igång på riktigt, klarar inte av att ha det upp och ner hela tiden.


Fem år

Idag är det fem år sen vi köpte Majsan. Då hon blev min på riktigt. Kommer ihåg när vi var påväg ut till Armanbo och jag hade mycket pengar i handen, det kädes som vi åkte i flera timmar. Sen skrev pappa massa papper och så, sen när han hade skrivit på det sista pappret så sa Anette "Ida, nu är hon din!". Jag sprang ner till stallet och där stod hon, min egna lilla häst. Kom kom fram till mig och såg jätteglad ut. Har nog aldrig varit gladare. Bästa dagen i mitt liv. Världens bästa Majsan!


RSS 2.0