Dag 11 - En bild på din favorit ponny


världens bästa pojke!
jag saknar dig, min prins


Dag 10 - Mina drömmar

Mina drömmar..För mig och Majsan är min dröm att vi ska starta 120 cm någongång, vilket jag tror vi ska klara. Sen är det att bli placerad mer i 100 och 110 cm. Det är så svårt att skriva alla drömmar, men dom är stora!

En dröm jag har är att ha en stor gård med flera hästar, stort stall, ridhus, stor ridbana och så. Det skulle inte sitta helt fel :)

Dag 9 - Mitt bästa häst minne

Helt sjukt svårt att välja. Finns så himla många minnen som jag skulle vilja berätta om, så ska jag välja ut ett av dom. Hmm..Då väljer jag när vi var och tävlade på Avesta RK i somras. Det kändes helt okej på framridningen och framhoppningen, men ändå inte lika bra som det brukar göra. Men som vanligt brukar det bli annat när vi väl går in på banan..vilket det blev nu också.

Första klassen var på 100 cm, hon gick kanon bra! Lagom tempo, fin mellan hindren och tog tag i hindren ordentligt. Vi dubbel nolla! Red inte så fort i omhoppningen då jag helt bara ville komma runt felfritt.

I andra klassen som gick på 105 cm så var hon ännu finare. Helt perfekt!! Nu satsade jag lite mer. Hade lite snabbare galopp eftersom jag visste att hon skulle behöva det när det var lite högre, vilket gav resultat. Vi dubbel nolla även här!! Nu hade jag lite mer tempo i omhoppningen också, hade ju inget att förlora så. Så himla glad jag blev :D Min lilla älskling! Blev inte sämre av att jag blev placerad också.

Något jag aldrig glömmer!


Dag 8 - Din favorit utrusting

Det blir nog Mountain Horse SUPREME HIGH RIDER
Dom är lagom mjuka, bra följsamhet och fin passform. Riktigt snygga och stilrena! Bra kvalite. Helt klart värdt priset som ligger på ca 3800 :-.



Dag 7 - En bild på din favorit häst



min favvo!


sweet

På din rygg ska jag alltid rida för att alltid få känna din trygghet vid min sida,
i flera år ska vi vandra och visa alla att vi älskar varandra.
För du är min och jag är din,
vi är varandras och utan dig kan jag inte andas.
Utan dig vid min sida får alla andra se mig lida,
allting blir mycket lättare när man är två.
det är du och jag, nu föralltid och då.
Jag vill att du ska veta hur mycket jag älskar dig och hur mycket du betyder för mig.
Utan dig går allting snett, då kan jag plötsligt inte göra någonting rätt.
För du och jag, det är vi och så ska det alltid förbli
<3


Dag 6 - Det här gör jag direkt jag kommer till stallet

Det första jag gör är att kolla så att Majsan har ätit. Sen mockar jag och fixar eller så hämtar jag Majsan från hagen. Beror på tid och sånt. Roligare än så var det inte :)

Dag 5 - Ett speciellt hästögonblick

Ett ögonblick som jag aldrig glömmer var i somras då vi tävlade på sorf. Jag har hoppat förklassen som låg på 1m och trodde inte jag skulle få hoppa laget på grund av att jag hade ett pet. Men jag blev uttagen. Taggare än någonsin, då majsan var i sin livs bästa form och det var hemma plan.

Jag kommer ihåg när jag gick in på banan och jag red emot första hindret. Och jag känner att det här kan jag nolla, hon verkligen bjöd på hindren, tog tag i hindren och letade efter nya hinder hela tiden. Hon var helt perfekt! I det ögonblicket insåg jag verkligen hur himla mycket jag älskade majsan. Jag grinade nästan under rundan för jag var så glad. Vi nollade! Tror jag var den enda nollan i mitt lag och hur bra känns inte det när alla ser ner på en när man kommer med en travare. Men där fick dom något att suga på. Även om hon travade på dem två sista hindren. haha. Men har nog aldrig skakat så mycket som jag gjorde då. Var så himla glad. Och ännu gladere blev jag när majsans gamla ägare säger "Ni var verkligen helt otroliga där ute, ni är så himla fina tillsammans" Kommer ihåg känslan. Sen blev jag ännu gladare när en av sorfs bästa ryttare säger "Idas runda var iallafall finast idag, så klockrent!" Oj va glad jag blev!! Nu låter det säkert som jag skryter, men icke!


Dag 4 - Hur började mitt häst intresse

Jadu..Jag har alltid älskat om alla sorters djur och det var väl det som var största anledningen till att jag börja rida. Jag red så fort det fanns en ponnyridning i närheten. Jag red några gånger hos pappas jobbakompis och det var efter det jag ville börja på ridskola. Och det gjorde jag! Och sen dess har jag ridit :)

Dag 3 - Min största rädsla

Antar att det gäller inom ridsporten? Så tolkar jag det iallafall. Det finns en sak jag är rädd för inom det här. Och det är att en dag kommer Majsan inte finnas mer. Och det skrämmer mig otroligt mycket! Hur ska jag klara mig då? Vad kommer hända med mig? Usch, vill inte ens tänka tanken på ett liv utan henne. Men jag vet en sak, den dagen hon försvinner kommer vara den värsta dagen i mitt liv!!


Dag 2 – Min första egna häst

Eftersom Majsan är min första egna häst och ni vet ju redan förhoppningsviss hur allt gick till när vi träffades och så. Så här kommer en halvrolig lista istället, med lite info om Majsan. Hoppas det duger?

Namn: Merry Annbell
Född: 1999
Ras: Varmblodig travare
Kön: Sto
Ägare: Pappa
Mankhöjd: 150 cm
Ursprung: Västerås
Färg: Mörkbrun
Tecken: Snopp, fläck på överläppen, tre vita kotor
Hoppresultat: Lokal 90, 100, 105, 110 cm
Dessyrresultat: Något enstaka med tidigare ryttare
Annan tävlingsgren: -
Högst hoppat hinder: Kanske runt 115 cm
Mål i år: Många! Bland annat att starta 115 cm, placera mig mer i 100-110 cm
Hur länge har du ägt hästen: 4 år
Hur är den i dressyren: Riktigt svår innan man har fått ordning på henne, kan bli väldigt fin med mycket jobb
Hur är den i hoppning: PIGG, glad och hoppar nästan allt
Hur är den att rida ut på: Glad,pigg, mysig..kan vara lite bråkig
Hur är den på tävling: Cool lugn, oftast. kan bli lite stressad vid vissa tillfällen
Vart köpte du den: Saladamm
Vad kunde hästen då: Det mesta inom dressyren, bara grunderna i hoppningen
Skriv något om din häst: Jag älskar henne mer än något annat! Och jag vet att tillsammans så klarar vi vad som helst. Min bästa ♥


Då- hoppade mest för skojskull på ungefär 70 cm


Nu-
tävling på fullt allvar på 110 cm


Dag 1 - Presentera dig och din häst

Jag heter Ida Karlsson och född -93, 17 år alltså, men blir 18 senare i år. Jag bor i Sala med mina föräldrar och min lillasyster. Och våran lilla hund pysen får jag inte glömma. Jag går på kungsängsgymnasiet här i Sala där jag läser andra året på omvårdnadsprogrammet. Jag har stora drömmar om vad jag vill göra efter skolan, får se om det blir som jag hoppas. På fritiden är jag mest i stallet, spelar även innebandy och så älskar jag att vara med kompisar, shoppa och blogga. Jag började rida när jag ungefär 5 år och har ridit sen dess, började med nästan 9 år på ridskola. Men blev lite trött på det då jag ville rida mer än en gång i veckan och utvecklas som ryttare. Så jag satte upp en lapp på ridskolan om att jag ville bli medryttare osv. Samma dag ringer en kvinna, hon hade hästen som idag är min egna och där börjar en lång och fin historia som du kan läsa här

Merry Annbell, (Majsan som hon kallas) är min första egna häst. Hon är en varmblodigtravare född -99. Hon blev aldrig någon riktig travhäst, då hon inte funkade som det. Och fick därför stryck av sin uppfödare, vilket har gjort det ännu svårare att få henne att lite på en. Hon är bestämd, gosig, pigg och världens snällaste! När det väl gäller så gör hon verkligen allt för en, verkligen ett hjärta av guld. Hon är inte lika lätt som folk tror, utan hon har sina stunder kan man verkligen säga. Hennes föra ägare har gjort ett himla bra jobb med henne inom dressyren då hon kan det mesta, i hoppningen kunde hon bara grunderna i. Jag blev medryttare på henne sommaren 2005. Fick massa hjälp av hennes dåvaranade ägare med ridningen, allra helst dressyren. Jag utvecklades enormt mycket! I November 2006 fick jag erbjudandet att köpa henne. Och det var inget att diskutera, så hon blev min! 1 December skrev vi på papperena och dagen efter kom hon. Efter 6 år tillsammans tävlar/tränar vi hoppning på 110 cm, kämpar med dressyren och älskar varandra mer och mer för varje dag.


Du och Jag, forever and ever!

Daglista

Kör på det här i två veckor nu. Så blir det lite mer inlägg, vilket kan behövas.

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första egna häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Favorit bild
Dag 6 - Det här gör jag direkt jag kommer till stallet
Dag 7 - En bild på din favorit häst
Dag 8 - Din favorit utrusting
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på din favorit ponny
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En bild när du hoppar
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och någon av hästarna du haft som du är stolt över som ni har gjort

RSS 2.0