Avesta och flytten

Idag har vi varit och tävlat i Avesta. Helt klart bästa stället att tävla på tycker jag! Var upp efter fyra imorse, inte jättepigg man var då. Riktigt jobbigt var det i stallet på morgonen, då Majsan inte skulle komma tillbaka. Jobbigt att säga hejdå till Singla också. Länge sen jag grina såhär mycket.

Hoppade först en meter. Hon kändes kanon fin fram till sista hindret i grunden, där vi fick ett stopp. Var jättemånga som stannde på det så var tydligen läskigt. Men jag var ändå nöjd men rundan.

Sen hoppade jag 110 cm. Hon var hur fin som helst!!! Var högt över hindren och allt bara flöt på. Vi blev dubbelnolla och kom åtta av sjuttio starter! Jag är mycket nöjd med det :) Min lilla plutt flyger som tusan.

Åkte direkt till det nya stallet. Allt gick bra när vi släppte ut henne och så, hon får stå själv några dagar nu. Det kommer nog bli bra. Sen åkte vi ut till gamla stallet och fixade det sista. Usch, bland det jobbigaste jag varit med om faktiskt! Lämna allt bakom sig, känns så konstigt att jag inte ska ut till imorgon. Kärlek till Fräbrunn.


Vi går mot slutet

Nu ska jag åka ut till stallet, sista gången jag åker därifrån när Majsan är kvar. Sista natten hon sover där, tänk om hon visste. Imorgon när vi åker till tävlingen så kommer hon inte tillbaka. Aldrig igen. Ikväll ska det mesta packas, sen ska Majsan duschas och ridas. Kommer bli en lång och jobbig kväll.


11.07.28

Nu har vi ridit på gräsvägarna och ridbanan en sista gång, i sommarkvällen. Det kändes, gjorde ont i magen att veta att just här kommer jag aldrig rida igen. Sista gången vi red där, på den ridbanan där jag har kämpat i fem år, med blod, svett och tårar. Usch. Jag tror faktiskt inte att jag klarar det här.



what ever happends, we got it together


11.07.27

Idag var jag till Ransta och tränade. Vi var bara två stycken, super! Eftersom det var otroligt varmt och mycket småkryp som var på hästarna hela tiden så la vi mest energi på hoppningen. Hon hoppade som tusan under hela passet och på varje övning. Hoppade en banan som låg på 110 cm på en gång, eftersom det är det jag ska tävla på i helgen. Det gick sååå bra! Kunde inte bli så mycket bättre :) Min älskling!!

Nu är jag jättetaggad för helgens tävling! Då jag hoppar 100 och 110 cm :)


The last week

Nu är det sista veckan i Fräbrunn..Vilket bara känns jättejobbigt! Efter att ha grinat varje dag i stallet i två veckors tid så är dagen snart här. Dagen då vi flyttar. Lämnar allt, alla gråt, alla skratt, alla minnen..ALLT, lämnar vi bakom oss och tiden i Fräbrunn förblir historia. Jag klarar inte av sånt här. Klarar inte av när något tar slut. Jag kommer sakna allt sjukt mycket.

Den här veckan ska jag försöka ta vara på tiden och tänka på alla minnen. Rida ut på alla vägar en sista gång. Säga hejdå..


veckoplanering v.30

veckoplanering v.30
måndag:
vila
tisdag: uteritt
onsdag: träna
torsdag: ridbanan och uteritt
fredag: uteritt
lördag: tävla avesta
söndag: promenad

Sista veckoplaneringen som blir av i Fräbrunn..


Folkärna

Vilken dag! Blev närmare sex timmar i folkärna. Riktigt lång tid tog det. Hoppade först 100 cm, hon kändes jättefin på framridningen och framhoppningen. Inne på banan gick det väl mindre bra, fick vårat sämsta resultat någonsin. Troligen hade hon ont i magen, då hon kissade en flod så fort jag hoppade av. Brukar kunna vara så. Men det var bara att gilla läget och tagga om!

I 110 cm var det bara köra på som fanns i mitt huvud. Både jag och Majsan var grymt sugna på revansch!! Hon kändes på topp på framhoppningen. Inne på banan var hon grym!! Min lilla ängel flög som tusan över hindren. Men tyvärr blev det ett stopp på muren, som hon stannade på i första klassen också. Måste ha varit riktigt läskigt, eftersom hon inte vägrar i onödan. Men sen flöt allt på jättebra igen så jag är nöjd! Var skönt att få en bättre start än den första:)

Det var nog sista gånen jag åker på en tävling då det är ponny klasser innan. Det tar så otroligt lång tid, även om man kommer senare. Ingen höjdare att ha hästen i transporten i flera timmar. Nej så det ska jag ha i bakhuvudet i fortsättningen.


veckoplanering v.29

veckoplanering v.29
måndag:
skritta i skogen/vila
tisdag: ridbanan, hoppa lite
onsdag: uteritt
torsdag: ridbanan, hårdkörning
fredag: uteritt, tempoväxlingar osv
lördag: tävla folkärna
söndag: skritta i skogen


11.07.17

Har ridit på pelham i två dagar nu. Red ut på det igår och idag red jag på ridbanan med det. Hon blir väldigt fin med det på marken! Då hon gärna blir springig och stark i markarbete så funkar det här kanon. Hon söker sig ner bättre också, tror hon trivs riktigt bra på pelham. Så tänkte jag skulle köra med det här ett tag nu, men bara när jag rider ut och på banan. När det gäller hoppningen så tänker jag ha vanligt tvådelat som vanligt.

Förut red jag alltid på pelhamet. Men då var hon så otroligt pigg och stark i hoppningen. Men efter en tid så blev det bättre och då böt jag tillbaka till vanligt. Får se om det kan göra någon nytta nu också!


Min ängel


Du och jag, så ska det alltid vara!


veckoplanering v.27

Veckoplanering v.27
Måndag:
Ridbanan
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Träna
Torsdag: Uteritt
Fredag: Ridbanan
Lördag: Uteritt
Söndag: Vila


11.07.06

Var och tränade idag. Tränade bara i en halvtimme, vilket var lagom då Majsan varit så trött och så var det varmt. Fick börja med att rida med bara en hand, ska börja göra det lite då och då. Ska bli mer stilla med handen, då jag gärna har upp inre hand. Så det ska jag köra hårt med!

Sen fick jag hoppa en omhoppningsbana. Det gick jättebra! Fick till svängarna ordentligt och hade ett lagom högt tempo. Sen hoppade jag en bana på 110 cm. Det gick hur bra som helst. Kändes knappt att hon lyfte på fötterna. Allt flöt på som det ska! Var skönt att det gick så bra då det var länge sen vi hoppade. Jag är jättenöjd med dagens träning, det var Monica också.


Veckoplanering v.27

Veckoplanering v.27
måndag:
longera
tisdag: uteritt
onsdag: träna
tordag: uteritt
fredag: ridbanan
lördag: uteritt, långtur
söndag: vila


RSS 2.0