Redo för tävling imorgon

Godkväll på er! Idag red jag ut en sväng på Loppan, fick sällskap så det var trevligt! Skrittade i närmare i 30 minuter och sedan avslutade jag med lite trav och galopp. Otroligt mjuk och fin var hon! Hon kanske behövde bli lite trött i huvudet. Kändes bra inför imorgondagen iallafall då det blir tävling i fagersta. Vi ska hoppa 110 cm och sedan får vi se om vi deltar i Div2 finalen eller inte. Fixade allt inför imorgondagen också.
 
Majsan fick gå ett ganska lugnt pass på ridbanan. Böjde henne så mycket som möjligt i alla gångarter, kändes riktigt bra i skritten! Känns som det gåråt rätt håll iallafall, vilket känns super! Majsan får tyvärr stanna hemma från tävlingen imorgon, fanns inga klasser som passade henne och det känns så onödigt att åka för att bara hoppa en klass med henne. Så hon får stanna hemma och vänta till sista helgen i oktober då vi troligen åker till åsebo. 
 
Nu ska jag kolla lite film och sedan packa fram allt till imorgon. Ha det bra, puss!
 

Hallsta

Idag har vi varit till hallsta och tävlat, båda hästarna fick åka med. Blev helt slut av att rida fyra klasser, men fruktansvärt kul var det. Hade bästa personerna med mig också, hela sju hästskötare var med. Men tur var väl det, hade nog inte klarat mig annars. Blev en väldigt lång dag dessutom, segaste tävlingen jag varit på. Var inte hemma fören vid fyra!!
 
Började med att hoppa en A:0 90 cm på Majsan, den nollade vi och hade även den bästa tiden. Sedan fick hon gå i 100 cm också, där hade vi ett skit pet i omhoppningen. Hon var kanon fin, som om hon inte hade gjort något annat. Vi har trots allt inte tävlat ihop sen i April och inte hoppat så väldans mycket sen det heller, så jag är väldigt nöjd med hennes insatts. Min bästa! 
 
Sedan var det dags för Loppan, vi hoppade först 100 cm då hade vi två skit pet. Fick inte med mig yttern ordentligt och då river hon. Men jag var nöjd ändå, för kändes som vi fick med yttern resten av banan. Sen debuterade vi i 110 cm också. Där hade vi endast ett pet och hon var så himla fin!! Allt bara flöt på och det kändes kanon. Red med något högre hand vilket hjälpte otroligt mycket då hon kom upp med huvudet ordentligt. 
 
Är otroligt nöjd med dagens starter! Finaste hästarna :) Troligen kommer lite filmer senare!

Laruelei

Laruelei är ett sto född 2004 som kallas Loppan. Hennes pappa heter Laurin och mamma Signorina Martelli xx. Loppan ägs av Sara Hedberg som hjälper oss en hel del. Jag rider Loppan fyra gånger i veckan och har gjort den sen i mitten på sommaren. Vi har kommit snabbt framåt.
 
Loppan är ett riktigt sto med mycket vilja. Hon behöver en ledare för att hålla sig lugn. I början när jag red henne stod hon mest på bakbenen, men nu har det gått över tack och lov. Vi har under den här lilla tiden tillsammans startat hoppning två gånger, hon är en riktig petare och därför har vi fått några nedslag på tävling. Men nu har vi kommit på ett sätt som troligen ska kunna hjälpa.
 
Det är tänkt att jag ska rida Loppan i ett år. Jag tror vi kommer utvecklas väldigt mycket under den tiden, så följ gärna våran resa.
 

Merry Annbell

Merry Annbell eller Majsan som hon kallas är ett sto född 1999. Hon är en varmblodig travare, men då hon inte funkade inom travet så utbildades hon till ridhäst. Vi har en historia bakom oss som du kan läsa om här. Jag och Majsan har hållit ihop sen 2005 och kärleken mellan oss blir bara större.
 
Majsan har ett stort hjärta av guld. Och gör allt för att vara till lags. Hon ställer upp i vått och torrt. Men trotts allt så är hon ett riktigt sto och kan bli riktigt sur ibland om det blir jobbigt, men oftast håller hon sig i skinnet. Hon är väldigt pigg och älskar att hoppa.
 
Tillsammans har vi bevisat för många människor att man inte ska ge upp och att allt är möjligt, trots att hästen är stämplad som travare. När jag sa att jag ville tävla med Majsan så skrattade folk åt mig. Men genom blod, svett och tårar har det gått. Vi har tävlar och haft placeringar upp till 110 cm och har tränat på 120 cm banor.
 
Aldrig utan min M
  

Back on track

Hej på er hästmänniskor som hittat in till min blogg! Jag ber om ursäkt att uppdateringen har varit dålig men tänkte nu ta tag i bloggen igen. Så hoppas ni gillar det!
 
Det har hänt en hel del sen sist. Sadeln har blivit fixat så nu är Majsan helt igång igen. Har hunnit vara till Monica och tränat några gånger. Hon hoppar kanon, men nu till hösten kommer vi mest fokusera på dressyren. Men tanken är att vi ska hinna starta någon tävling innan vintern kommer.
 
Sedan har jag ju även Loppan som det bara går framåt med. Vi har hunnit starta två tävlingar och varit med i Div2. Vi ska även hinna starta något mer innan vintern. För er som är nya här på bloggen så kommer en presentation för oss alla senare. Hoppas ni följer våran resa framåt, Puss!
 
 
 

Om mig - Ida

Jag heter Ida Karlsson född 1993. Jag bor i den lilla staden Sala där även hästarna håller till. Jag tog studenten sommaren 2012 från omvårdnadsprogrammet och hoppar nu in på hemtjänsten som undersköterska. Jag bor med mina föräldrar, lillasyster och hund. Jag har hållt på med hästar sen jag var ungefär fem år och det har alltid varit mitt största intresse.
 
Vet inte vad jag ska berätta mer om mig själv, är ju ändå hästarna den här bloggen ska handla om. Men tröttnar ni på hästar så kan ni alltid kolla in på min andra blogg här
 

RSS 2.0