Till er nya läsare

Då det har ramlat in några nya besökare så tänkte jag skriva lite vad och om vilka den här bloggen handlar om, hoppas ni följer min utvecklig och resa.
 
Jag heter Ida Karlsson, snart 20 år. Jag bor i Sala tillsammans med min familj. Jag är utbildad undersköterska och jobbar som timvikarie på hemtjänsten. Jag är en envis person som aldrig ger mig. Hästar har alltid varit mitt största intresse, det har varit mitt liv sen fem års ålder. 
 
Min egna häst heter Merry Annbell men tilltalas Majsan. Hon är född 1999. e. Tap In, u. Axanta. Hon är en varmblodig travare. Hon funkade inte inom travet och blev därför ordentligt misskött. Trots det så har hon ett stort hjärta av guld och ställer upp till 110 %. Hon är utbildad inom dressyren och har startat 110 cm med placeringar, gått 125 cm banor utan problem. Majsan har varit ordentligt sjuk under det senaste året, men med hjälp av flytt, ändrad kost och mycket gräs så verkar hon må bättre än någonsin. Nu är hon under igång sättning, vilket har gått otroligt bra såhär långt. Målet är att vi ska kunna tävla igen, men jag är bara glad om jag får ha henne kvar i livet. Läs gärna här om hur det blev vi. 
 
Jag rider även Laruelei är ett sto född 2004 som kallas Loppan. Hennes pappa heter Laurin och mamma Signorina Martelli xx. Loppan ägs av min stallägare och vän Sara Hedberg som har varit till stor hjälp. Jag rider henne ca fyra-fem gånger i veckan. Loppan är ett sto med mycket vilja, som gärna står på bakbenen. Vi tävlar och tränar i hoppning, i nu läget 100-110 cm. Hon är en "petare" men äntligen börjar nollorna komma. Jag är otroligt tacksam över att få rida Loppan. 
 
 
 

veckoplanering vecka 35

 
Majsan
Måndag: Löshoppning 
Tisdag: Backträning + ridbanan ca 20 min
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Uteritt ca 60 min
Lördag: Löshoppning
Söndag: Ridbanan ca 30 min
 
Loppan
Måndag: Uteritt + backträning
Tisdag: Sara - tömkör
Onsdag: Sara - hoppträning
Torsdag: Tömkör
Fredag: Ridbanan (känna igenom henne, ta något språng)
Lördag: Tävling Storbyn 100, 110 cm
Söndag: Skritta
 
Såhär ser veckans planer ut. Majsan som håller på att sättas igång och börjar få bra kondis nu ska börja bygga muskler. Löshoppa gör jag för att hon ska använda ryggen, få in känslan och för att hon tycker det är så himla roligt. Loppan går ordentligt hela veckan, hon har även fått börja sova inne på nätterna så hon orkar mer. 


Hej bloggen!

Hej på er! Det var länge sen men nu ska jag föröska komma igång med bloggandet. Mycket har hänt sen sist. Sist jag skrev här så var Majsan jättesjuk, ett tag trodde vi att våran sista stund var kommen. Men tack och lov blev det inte så. Vi bytte stall och flyttade till underbara stävre, så skönt att ha båda hästarna på samma ställe. Sen har hon fått gå på bete hela sommaren och fått speciel foder. Och nu verkar hon må bättre än någonsin. Hon är tjock (trodde aldrig jag skulle säga det). Jag har även börja sätta igång henne och hon är så himla pigg och positiv, precis som hon ska vara. Lycka som inte går att förklara. 
 
Loppan går det också riktigt bra med. Vi har bytt tränare och tränar nu mera för Maria Bergström som är toppen. På dom är 6 veckorna har jag lärt mig så otroligt mycket och L går bättre än någonsin. I slutet på Juni var vi till Avesta och tävlade, satte våra första nollor! Vilket kändes otroligt bra! I helgen blir det tävling igen :)
 
Med det här inlägget har jag bara en sak att tillägga: GE ALDRIG UPP
 
 

RSS 2.0