v.21

veckoplanering v.21

måndag:
skritta.
tisdag: vila.
onsdag: uteritt, tempoväxlingar.
torsdag: ridbanan, dressyrpass. jobba igenom henne ordentligt.
fredag: uteritt, mycket halter.
lördag: ridbanan, hoppa något litet skutt.
söndag: uteritt, rätt lugnt.


röstaaaaaa!

jag är med en tävling där "veckans häst/ponny" utsetts. så kom igen och var snälla och rösta på maaaaaajsan!!!! HÄR


köping

tävling i köping idag, andra omgången i div 3. i 90 cm så var hon jättefin, men tyvärr rev vi sista hindret. rätt surt, men sånt som händer och en sån sak får man ta. men det var inget speciellt som gjorde att hon rev utan det var bara lite orut. sen blev jag uttagen till laget också, då blev det två pet. men hon var super fin då också! märkte knappt att hon rev så..även där var det inte så mycket att göra åt. var ju ungefär fem nollor på ca 40 starter så antar att det var något med banan eller så. men hon var så himla fin hela dagen! blir så glad att hon går så bra som hon gör nu :)..även om det blir något pet, men det orkar jag inte bry mig om. huvudsaken vi kommer runt och att jag är nöjd liksom, och att vi har kul :) och det kan jag lugnt säga att jag har! sen är jag glad att det gick så bra att hoppa på gräs också eftersom vi inte gjort det på hur länge som helst.

nu blir det lugnt några helger, sen blir det nog enköping den 12 juni.



19/5

hej där! idag blev det lite ridning på ridbanan, tyvärr ingen hoppning som det skulle ha varit. majsan har tappat en sko så hon är lite öm i hoven och sen har hon som en liten bula i benet, troligtviss så har hon slagit på sig i hagen. men eftersom hon inte är varm i benet och inte halv så ska det nog inte vara någon störe fara, hon har gått med lindor två dagar nu så får hoppas det blir bättre. skulle vara riktigt tråkigt om vi inte kan tävla i helgen på grund av det liksom.

så det blev ett rätt lugnt pass idag, lite av varje bara. sen körde vi lite "fridressyr", då man har hästen lös (eller håller åtminstånde inte i den) och så ska den gå efter dig som ryttare vad du än gör. jag tycker det är grymt kul! man känner verkligen att hästen litar på en och följer efter dig vart du än går, det måste ju vara ett tecken på kärlek? eller? majsan är iallafall jättedukig på det! kanske borde lägga in en video på det?


v.20

veckoplanering v. 20

måndag:
skritta i skogen
tisdag: uteritt, halter och avbrott
onsdag: ridbanan, små hinder på volt
torsdag: vila
fredag: ridbanan, genom körning av det mesta
lördag: uteritt, lugnt.
söndag: tävla, köping div 3

blir ingen hoppträning denna vecka för jag tycker det räcker med att jag hoppa något litet hemma och inte så mycket nu när det blir tävling två helger i rad.


wirsbo

idag var det tävling i wirsbo :) först var det 90 cm, jag nolla i både grunden och omhoppningen! hon var så himla fin :) allt kändes bra med farten och allt bara flöt på! jättekul verkligen. helt kalrt en av våra bättre rundor :)

sen kom jag med i laget också, var ju första omgången i div 3. då låg hindren på 95 cm. den här gången var hon också fin, men blev lite för pigg på en del hinder. tyvärr blev det ett skit pet, tror inte hon såg bakbomen på en oxer och därför rev hon det. men det var ju inget att bry sig om, utan jag var jättenöjd med min insats i laget! tyvärr så gick det inte speciellt bra för dom i mitt lag, men sånt får man leva med..även om det är rätt surt. SORF slutade iallafall på sista och näst sista plats, tyvärr.

jag iallafall nöjd med min och majsans insats idag :) hon sköte sig jättebra ju så kan inte vara annat en nöjd. bara att tagga om inför nästa helg då det blir i köping :)

 

11/5

träningen idag gick riktigt bra :) fick nått stopp i en kombination, men det var mest för att jag kom in lite tokigt och det blev inge bra till den andra hindret, men var bara en gång och sen gick det bra. allt flöt på och hon sprang inte iväg lika mycket som hon brukar göra, så jag är nöjd med henne :) hoppas på att hon är fin på söndag också!



v.19

veckoplanering v.19

måndag: vila
tisdag:
träning
onsdag:
uteritt, rätt så lugnt
torsdag:
uteritt, galoppfattningar och avbrott
fredag:
ridbanan, genomkörning av det mesta
lördag:
uteritt, tempoväxlingar (rätt lugnt)
söndag:
tävling, wirsbo div 3


RSS 2.0