17 november

träning idag. hon var jätteduktig!! :) i dressyren så överraskade hon mig faktiskt, visst jag har jobbat hårt med dressyren sen sist men trodde inte hon skulle vara så fin nu när hon vilat två dagar. men hur mjuk och fin som helst, skönt att ha kommit en bit på vägen :)

i hoppningen så hoppa vi rätt mycket på en oxer med tre galoppbommar framför, rätt svårt för majsan då hon gärna tar ett travsteg där i mellan. men hon klara det super bra. sen hoppade vi en bana, gick hur bra som helst redan på första försöket. hon var mjuk. hopapde med ryggen och vi kunde hålla en lagom tempo och ändå sprang hon inte iväg utan kunde stanna kvar i det lugna. kom upp i lite högre höjder också vilket var roligt :)


2 november

idag har vi varit till ransta och tränat :) var nog två-tre veckor sen sist, så det var roligt. till uppvärming så red vi på några kavaletti på böjt spår, i början sprang hon bara över det. men när jag satt tillbaka henne så började hon lyfta ordentligt på benen med en bra takt. gäller bara att få henne att förstå att det är jag som bestämmer, inte både hon och jag. sen hoppade vi fram på en volt, gick skit bra där då hon hoppade ordentligt med ryggen i en bra fart, utan att hon flög iväg åt andra hållet.

sedan hoppade vi några serier. en dogleg som gick riktigt bra, kombination med tre oxrar och galoppbommar det gick också bra, sen var det en serie då två av hindren stod lite på sned och det i mitten stod rakt, det skulle man hoppa på en rak väg, det gick också riktigt bra.

sen när monica höjde upp hindren så blev majsan jätteglad och taggad, vilket gjorde henne vädligt pigg. och när hon blir pigg så drar hon ner huvudet, en dum sak som vi måste träna bort. på grund av det fick vi några språng som inte blev speciellt bra och det gjorde henne lite osäker. vilket slutade med att jag låg på backen, hon stanade på doglegen. haha, men jag klarade mig bra och majsan hade jättedåligt samvete, stackarn :) men sedan hoppade hon super :) älsklingen!!


veckoplanering v.44

veckoplanering v.44

måndag:
ridbanan, lagom hårt
tisdag: träna
onsdag: ridbanan/skritta ut
torsdag: uteritt
fredag: vila
lördag: ridbanan
söndag: uteritt


RSS 2.0