Årets första träning

Idag var vi och tränade i Ransta för första gången i år. Riktigt kul att träffa Monica och höra hennes kommentarer. Har saknat det! Vi jobbat rätt mycket med markarbete, eller det var väl mest små saker som behövdes fixas till lite. Jag måste jobba på lite saker också. Så det kändes bra att ha lite att jobba på.

Sen hoppade vi rätt mycket också. Började med att hoppa fram på en "åtta", då fick vi användning av det vi gjorde i dressyren. Sen hoppade vi en linje med tre oxrar i följd. Och sen la vi ihop allt och några hinder till och gjorde en bana av det. Då låg hindren på 90 cm ungefär. Hon hoppade jättefint och det flöt på bra. Hon tog i som tusan och tyckte det var jätteroligt! Var mest jag som kände mig lite ringrosstig.

Men jag är super nöjd med dagens träning! Känns kanon att vara igång igen!!


veckoplanering v.4

veckoplanering v.4
måndag:
vila
tisdag: barbacka uteritt
onsdag: träna!
torsdag: uteritt
fredag: vila/skritta ut
lördag: ridhuset, bommar
söndag: ridhuset


12.01.21

Jag har glömt bort den här bloggen i veckan. Jag ber om ursäkt! Idag har jag ridit ut en längre sväng med Kim. Var riktigt roligt då vi inte rider ut långt så ofta. Roligt med bra sällskap också! Skruttan ville inte gå över en träbro, men till slut så gick det ju bra.

Imorgon ska Majsan få gå ett ordentligt pass i ridhuset, tänkte kanske bygga upp något litet hinder också. Sen ska jag även rida Kims fina Curry också, han ska troligen ridas ut en liten sväng. Så jag ser fram emot morgondagens ridpass :)

Har ring och bokad träning nästa vecka också. Ska bli så himla roligt att komma igång igen. Ska bli riktigt kul att få svettas ordentligt igen. Sen har även mina ridstövlar äntligen blivit lagade! Så himla trött på att rida i kängor då jag rider mycket sämre med dem. Så det känns skönt att ha dem tillbaka.


Mål för 2012

Ett nytt år, nya utmaningar och mål. Jag har några mål för oss, vissa är samma mål som tidigare år och vissa är under en längre tid. Men en sak är säker, vi ska klara dom!

- Komma igång med tävlingarna i april (om det finns bra tävlingar då)
- Starta någon regional tävling
- Mer hals och rumpmuskler
- Få mer placeringar i 110 cm Lokal
- Tävla mycket, många starter
- Starta 120 cm på någon CR/PJ, troligen inte lokal
- VINNA!


veckoplanering v.2

veckoplanering v.2
måndag:
ridhuset, tempoväxlingar och lösgörande
tisdag: ridhuset, hoppa lite
onsdag: uteritt
torsdag: vila
fredag: ridhuset, hårdpass!
lördag: ridhuset, hoppa
söndag: uteritt

Den här veckan tänkte jag ta tag i hoppningen ordentligt för att sedan kunna åka till monica nästa vecka. Tänkte börja med små lätta enkel hinder på tisdag. Sen på lördag hoppa någon övning med tre-fyra hinder. Hon börjar få mer kondis nu men den ska byggas upp mer genom tempoväxlingar och mycket galopp. Tänkte longera någon dag innan jag rider också, så hon får göra av med lite enerig innan.

(ber om ursäkt för dålig bloggning tidigare i veckan)


Filmer från 2011



Här har ni några tävlingsfilmer från 2011, min lilla älskling :)


Det här var vårt 2011..

Januari: Då underlaget inte var det bästa den här månaden så blev det mest skrittturer ute och ibland lite trav. Och även någon sväng till ridhuset. Men det var ingen hårdkörning under den här månaden, utan vi anpassade oss efter vädret och underlaget helt enkelt. Hon var lite svullen i benen i slutet av månaden, men det var inget speciellt.

Februari: Det började gå att rida mer ute och vi åkte mer till ridhuset. Men blev även rätt mycket skritt och vila även den här månaden.

Mars: Nu började vi äntligen komma igång ordentligt. Och vi började hoppa igen efter ett hoppuppehåll på nästan 3 månader. Började träna igen. Hoppade lite små banor och mycket hopp övningar. Körde mycket tempoväxlingar och liknande för att få upp hennes kondis.

April: Var med på sorf´s vårhoppning, hoppade 80 och 90 cm felfritt. Longerade med pessoa rätt mycket. Var och tränade varje vecka, med små förbättringar i dressyren. Började gå att rida ute ordentligt igen och träningarna var utomhus. Tränade med laget. Startade även årets första tävling i Vänsta med en felfri ritt i 90 cm.


Maj: Laget vann första omgången i div3, där vi red tre felfria rundor (förklass, lagklass och omhoppning). Förklassen gick i 90 cm, lagklassen 95 cm och omhoppningen i 100 cm. Hon var verkligen på topp!!

Juni: Majsan var i toppform! Tränade banor på 120 cm utan problem. Tävlade på sorf där vi efter mycket om och men var med i laget, sista omgången. Hoppade förklassen som låg på 100 cm felfritt. Sen laget, där fick vi en dålig start och stannade på första hindret. Sen blev det en rivning också. Men det var inte så mycket att bry sig om. I omhoppningen som låg på 105 cm var vi felfria. Laget vann sista omgången och hela div3.


Juli: Hon fick ta det lite lugnt i en vecka. Sen körde vi igång igen. Träningarna gick framåt! Red rätt mycket på pelham. Startade i Folkärna efter en lång väntan, i 100 cm gick det inge vidare. Troligen var hon lite stel efter att ha väntat i tre timmar på start. I 110 cm gick det betydligt bättre, hon var super!! Även om det blev ett stopp. Var till Avesta där vi gjorde sommarens framgång! I 100 cm gick det jättebra, fick tyvärr ett skit stopp men jag var nöjd. Sen 110 cm så var vi dubbelnolla och kom sjua av över sjuttio starter! Så himla underbar hon var då! Flög som en ängel över alla hinder, inget hade stoppat henne där. Sen kom det värsta..flytten! Situationen gjorde så att vi blev tvugna att flytta Majsan, vilket gjorde riktigt ont då jag älskar fräbrunn! Det tog på oss båda. Vi hamnade i mickelsbo istället.

Augusti: Vi tog det ganska lungt med tanke på flytten. Men vi höll ändå igång. Red över till sorf rätt mycket och hoppade lite övningar. Var inte och tränade så mycket. En liten mellan månad helt enkelt.

September: Kom igång med träningen igen. Var till Västerås och tävlade. I 100 cm fick vi ett skit pet, men hon var super verkligen! I 110 cm fick vi även där ett skit pet, men hon var även här jättefin och ställde verkligen upp.


Oktober: Majsan fick äntligen en hagkompis. Jobbade stenhårt med dressyren och hon blev riktigt fin. Var till Surahammar där jag hoppade en felfri runda på 100 cm, efter en massa krångel. I 110 cm fick vi ett skit pet. Men hon var hur fin som helst, helt obeskrivligt. Hon flög över hindren, kämpade och allt. Perfekt! Hoppade en liten PJ i heby med godkända rundor.

November: Vi tog det rätt lugnt. Då jag höll på att ta körkort så tog det rätt mycket tid och därför kunde inte vi hålla igång helt. Men när vi red så var hon fin. Körde mycket lösgörande. Hoppade ingenting.

December: Även här tog vi det ganska lugnt, hon fick någon extra vilodag i veckan. Kom igång något mer i slutet av månaden.

Det här året har varit jättebra för våran del, allra helst första halvåret. Majsan har hoppat bättre än någonsin i år! Tyvärr blev det inte så många starter för oss då jag jobbade hela sommaren. Men dom starter som blev så är jag nöjd. Min ängel, Min hjälte!!

RSS 2.0