veckoplanering v.35

veckoplanering v.35

måndag:
longera
tisdag: uteritt
onsdag: träna
torsdag: skritta i skogen
fredag: ridbanan, köra igenom henne
lördag: uteritt, lagom hårt
söndag: tävla wirsbo

kanske ändras lite, beror på om majsan fortsätter att vara pigg. annars blir det varken träning eller tävling. men skulle verkligen vilja träna och tävla eftersom vi ska debutera 110 cm! så snälla gubben där uppe låt majsan vara frisk!!


snuttan

igår höll majsan på att skrämma ihjäl mig! eftersom det regnade och såg ut att bli oska så tänkte jag inte rida utan tog bara in henne för att sätta på ett regn täcke och ge henne lite mat. men hon såg inge pigg ut och åt knappt inget. men tänkte inte så mycket på det utan trodde bara hon var lite trött.

men sen släppe vi ut henne i hagen och går in och fixar lite i stallet. sen ser mamma att hon ligger ner, så jag går ut och kollar till henne. så andas hon tungt och såg helt slut ut. hon brukar alltid resa sig upp när man kommer om hon ligger men nu kollade hon bara upp på mig och låg kvar. jag trodde det var slut med henne när hon la sin mule i famn..var länge sen jag var så rädd och grinade så mycket. usch!

men sen när jag hade gått en tag med henne så började det iallafall låta i hennes mage, jippe ett tecken på att det inte är kolik. vi kom iallafall fram till att det nog har att göra med att hon börjat stå inne på nätterna nu och äter därför inte lika mycket gräs och därför kanske hon måste ha magsårsmedicin nu. och eftersom hon börjat rapa igen så verkar det som magsåret är pågång igen..suck! men bara att ge medicin så ska det bli bättre :) huvudsaken det går att göra något åt det.

hon var iallafall piggare idag och ville äta och var precis som vanligt :) skönt det!!!! dumma häst och skrämma livet ur mig

veckoplanering v.34

veckoplanering v.34

måndag:
skritta ut
tisdag: uteritt
onsdag: ridbanan
torsdag: ridbanan, rätt lugnt
fredag: vila
lördag: uteritt
söndag: ridbanan, hoppa lite


veckoplanering v.33

veckoplanering v.33

måndag:
ridbanan, longera innan ridning
tisdag: ridbanan, hoppa lite
onsdag: uteritt, lugnt
torsdag: träna
fredag: uteritt, lagom hårt
lördag: vila
söndag: ridbanan


under majsans vila så insåg jag verkligen hur mycket jag älskade henne! eftersom vi inte var tillsammans så mycket under den veckan så längtade vi nog båda efter varanda och jag tror det kan vara bra att få göra det ibland, för då förstår man verkligen hur stor kärleken är mellan dig och hästen.

jag blev så himla glad när jag satt och kollade på kort och filmer på henne och insåg hur duktig hon har blivit. på lite mer än ett år så har hon gått från att hoppa banor på 70 cm till att hoppa banor på 105 cm utan problem. hon har gått från "hobbyhäst" till hopphäst. när jag för några år när jag sa att jag ville ut och tävla hoppning med majsan så skrattade folk nästan åt mig och ingen trodde på att vi skulle klara det. men jag visste att vi skulle klara det!

och här står vi idag :) vilket visar att allt går! det spelar ingen roll om din häst är gjord för att gå trav eller vad alla andra säger, det går bara du och hästen vill och kämpar. och det går inte på en dag, tan man måste låta sig ta den tid det behöver, det går inte bättre för att man stressar utan man behöver något år på sig. jag och majsan har kämpat i fem år för att komma dit vi är idag, vilket visar att man inte ska ha brottom. så ta det lungt!

Love you ♥ 
  


13 augusti

ursäkta för dålig bloggning, men eftersom majsan fick lite vila så kände jag att det inte fanns något att blogga om. men nu är hon igång igen och den här veckan har jag mest jobbat med att få upp hennes kondition och lydnad. vilket har gått bra på banan, mindre bra vid uteritt. men jag är nöjd :)

tror hon tyckte det var riktigt skönt med lite vila. så mycket som hon har gått nu så :) brukar ni låta era hästar få vila lite längre ibland? isåfall hur länge?


avesta

glömde att skriva om avesta, var ju där och tävlade i fredags.

i 100 cm så var vi dubbel nolla! hon var fin :) fin emellan, på hindren och allt. skulle ha ridit lite fortare i omhoppninen, men ville hellre vara felfri och rida lagom fort, än att bara rida slarvit . super nöjd iallafall eftersom det var första gången vi var dubbel nolla i 100 cm.

sen hoppade vi 105 cm också, tro det eller ej men vi var dubbel nolla då också! :D nu var hon ännu finare! helt perfekt faktiskt! super nöjd med henne :) blev även placerad också, så kunde inte bli så mycket bättre. försökte rida lite snabbare i omhoppningen, men tror vi måste träna lite på snabba svängar..men det gick ju visst bra ändå med det. super fin var hon iallafall och jag blir så jävla glad att hon är så hon i hoppningen, min lilla travare. haha

bästa dagen av alla våra tävlingar! nu hoppas jag med lite träning kunna gå upp och hoppa 110 cm, inte så stor skillnad mellan 105 och 110 cm så det ska hon klara. nu får hon vila/ta det lugnt i en vecka sen kör vi igen!


ny design

nu har jag äntligen fixad en ny design :) så nu känns det som jag kan ta tag i den här bloggen ordentligt. tack så jättemycket lovisa och linnéa för hjälpen!! så vad tycker ni om nya designen?

förresten med den nya designen så fick jag besöksrekord! det gillar vi :)

RSS 2.0