Det här var 2010!!

Januari
Blev rätt mycket vila för majsan under den här månaden på grund av kylan. Men när vi väl kom till ridhuset eller träning så gick hon kanon! Vi tränade mycket på att landa i rätt galopp efter hinder, vilket gav snabbt resultat. Vi startade våran första riktiga inomhus tävling i åsebo. Vi var nolla i 90 cm och i 100 cm blev ni uteslutna på grund av tre stopp, men innan det var hon super fin. Var bara en läskig läktare som ville förstöra.

Februari
Den här månaden hände det ingen speciellt. Kallt som tusan så blev inte så mycket ridning, förutom träning och ridhuset. Som tidigare gick det väldigt bra, när vi väl kom iväg.

Mars
Började gå mot våren så nu gick det att rida ut utan att frysa ihjäl. Hon gick riktigt bra i dressyren! I hoppningen var hon helt underbar! Vi hoppade mycket kombinationer och stuts för att få henne uppmärksam och för det är bra träning. Gav bra resultat.

April
Jag slutade rida på pelam bett då hon ej var lika stark längre. Hon var jättefin hela tiden i dressyren. Nu hade vi kommit igång på riktigt igen efter vintern. I hoppningen var hon helt underbar!! Tävlade i säfva. Nolla i 90 cm och i 100 cm rev vi sista hindret, alltså fyra fel.

Maj
Tävlade i kungsör i 90 cm hade vi ett pet, blev jätepigg då det var första utomhustävlingen. I 100 cm hade hon lugnat ner sig lite. Fick ett stopp då jag tog en för dålig väg. Men hon var fin! Hon var riktigt pigg varje dag och så fort man skulle hoppa så blev hon hur pigg som helst! Blev mycket tempoväxlingar så hon skulle lugna ner sig lite. Tävlade även i wirsbo. Första omgången i div3. I 90 cm var vi dubbel nolla, hon var jättefin! Sen kom jag med i laget som gick i 95 cm, där hade vi ett pet. Hon såg ej bakbommen på en oxer så var ett skitpet. Var även och tävlade i köping. Andra omgången i div3. Första gången vi tävla på gräs. I 90 cm var hon jättefin! Men vi red sista hindret. Var även med i laget, då hade vi två riktiga skit pet!

Juni
Var och tävlade i enköping, i 95 cm gick det inte ett dugg bra. Hon drog och sprang på hindren, blev stark och blev bara skithopp. Blev ett pet och ett stopp. I 100 cm var hon hur fin som helst!! var dubbel nolla och precis utanför placering. På träningarna hopapde vi mycket linjer och långa vägar till hinder. Tväade på sorf, hemmaplan. Tredje och sista omgången i div3. I 100 cm hade vi ett skitpet som vanligt. Men allt kändes bra så jag var nöjd. Sen hoppade jag i laget som gick i 105 cm. Då var jag dubbelnolla! Kändes hur bra som helst, helt klart en av våran bästa runda. Jättenöjd med henne verkligen, helt perfekt. Tränade en del för Joanna, vilket ar super kul!

Juli
Var och tävlade i säfva. I 95 cm så gick det helt okej, förutom att vi rev sista hindret, helt och hållet mitt fel. I 100 cm så gick det jättebra! Tills vi fick ett stopp, var läktaren som spökade. Tävlade i folkärna där vi bara hoppa en klass, men fick vänta i tre timmar på våran start. Hoppade 100 cm, fick ett pet och ett stopp. Inte så mycket att bry sig om.

Augusti
Tävlade i avesta. Dubbel nolla i både 100 cm och 105 cm! Hon var hur fin som helst. Allt flöt på jättebra och hon var helt klockren! En av våra bästa rundor. Efter det fick hon en veckas vila. Sen hade vi mest bara roligt resten av sommaren.

September
Var och tävlade i wirsbo. I 100 cm var vi dubbel nolla och kom precis utanför placering. Debuterade 110 cm där vi hade ett skit pet. Men hon var hur fin som helst! Jättenöjd med henne. Sista tävligen för året. Tog det rätt lugnt med hoppningen resten av månaden, mest dressyr som gällde.

Oktober
Tränade inte så jättemycket. Började bli hårt på banan. Helvetet började!

November
Hon fick vila en del då det var så himla kallt och hon inte hade sulor. När det väl gick att rida/träna så var det dressyr som gällde. Jag med hjälp av Monica tog tag i dressyren ordentligt. Stenhårt jobb! Men det gav resultat på bara en vecka så gick hon mycket bättre! Och det blev bara bätte och bättre. Tyvärr så blev hon svullen i benen i slutet på November, därför tog vi det lite lugnt.

December
Hon fortsatte vara svullen i ett framben och båda bak. Därför tog vi det lugnt en bra bit in i December. Troligtviss har hon fått i sig någon ört ur gräset hon gräver fram under snön. i väntat på vetrinär tid så började jag rida lite smått, mest skritt och trav. Hoppas på att det blir bättre så småningom.

Har varit ett kanon år för mig och Majsan! Kom igång ordentligt med tävlandet. Men bra resultat och framgångar. Bästa Majsan :) Love!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0